<   2007年 11月 ( 6 )   > この月の画像一覧

Baron House

d0079151_0341653.jpg
Baron House
Residential
2005 Sweden


Architect: John Pawson


In 2007, Baron House, Sweden was named the best new private house in Wallpapers* Annual Design Awards. SELECTED ARCHITECTURAL RESIDENTIAL PROJECTS


d0079151_0484914.jpgd0079151_0464398.jpg


d0079151_0521922.jpg
Best new private house

John Pawson’s design for creative guru Fabien Baron’s house draws on the local Swedish vernacular, but uses cement blocks and timber detailing to create a contemporary sense of abstraction.

This country home is in total harmony with its surroundings, its visible lines synchronised with the landscape. The house is divided into two lofty, light-bathed volumes, separated by a courtyard with views in every direction.

-Wallpapers* Topics-
[PR]

by another29 | 2007-11-10 04:37 | □Architecture

VilLa NM

d0079151_0383936.jpg
VilLa NM
Residence
2000-2007
Upstate New York,USA

Architect: UN Studio





d0079151_0435935.jpg
Joining rectilinear forms with a twist, UNStudio’s VilLA NM, in upstate New York, captures the landscape in gold reflections -By Suzanne Stephens

The client, a New York–based developer with a young family, had a clear goal: a weekend house “as exciting as anything by Neutra and Schindler.” With VilLA NM, he got it—in spades. The flat-roofed, taut, planar house in upstate New York, designed by UNStudio, of Amsterdam, both evokes its predecessors and pushes their architectonic qualities into a new realm.

d0079151_052209.jpgd0079151_054815.jpg

The client and his wife, both aficionados of current design and art, encountered the work of UNStudio, headed by van Berkel and Caroline Bos, at the Museum of Modern Art’s 1999 Unprivate House exhibition. There, the couple were drawn to the display of the firm’s attenuated Möbius House, built in Het Gooi, the Netherlands, in 1998, and inspired by the Möbius strip, the single-surface topological model. As van Berkel recalls, “They were fascinated by the way the design wove together living, working, and sleeping activities in a continuous movement.”
d0079151_059613.jpgd0079151_11041.jpg
The client found 2 acres on a hilltop that commands spectacular views of rolling pastures and forests with no other houses in sight. Both he and his wife, who are originally from Russia, welcome changing seasons and wanted to watch turning leaves and falling snow while inside the house. The architects happily responded with what they called a “viewfinder dacha”—a 3,600-square-foot villa, which dramatically embraces the surrounding landscape through expansive glass walls.
[PR]

by another29 | 2007-11-09 00:34 | □Architecture

Didden Village

d0079151_16115520.jpg
Didden Village
Extension Private Residence
2007
Rotterdam,Netherlands

Beautrijisstraat 71
3021 Rotterdam

website: www.sjoerddidden.nl

Architect: MVRDV

d0079151_16174153.jpg


d0079151_16194586.jpg





The first realization in MVRDV’s home town Rotterdam will be a rooftop house extension.
On top of an existing monumental house and atelier, the bedrooms are positioned as separate houses, optimizing the privacy of every member of the family. The houses are distributed in such a way that a series of plazas, streets and alleys appear as a mini-village on top of the building.

Parapet walls with windows surround the new village. Trees, tables, open-air showers and benches are added, optimizing the rooftop life. By finishing all elements with a blue poly-urethane coating a new “heaven” appears. It creates a crown on top of the monument.
The addition can be seen as a prototype for a further densification of the old and existing city. It adds a roof life to the city. It explores the costs for the beams, infrastructure, and extra finishes, and it ultimately aims to be lower than the equivalent ground price.

d0079151_16253226.jpgd0079151_16254365.jpg
d0079151_16235367.jpgd0079151_1624738.jpg


d0079151_16285420.jpgExtension private residence, Rotterdam NL
MVRDV, 2002-2007

Program 45 m2 extension private residence and 120 m2 terrace
Status realized
Client Family Didden

Research and design MVRDV: Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries with Anet Schurink, Fokke Moerel, Marc Joubert and Ivo van Cappelleveen

Structure Pieters Bouwtechniek, Delft NL: Jan Versteegen
Stairs Verheul Trappen, Montfoort NL
Blue finish Beton Restore, Gorinchem NL
Constructor Formaat Bouw, Sliedrecht NL
[PR]

by another29 | 2007-11-08 02:09 | □Architecture

East Beach Cafe

d0079151_23572277.jpg
East Beach Cafe
Cafe
2007 West Sussex,UK

Littlehampton West Sussex
BN17 5NZ United Kingdom
T +44(0)1903.731.903

website: www.eastbeachcafe.co.uk


Architect: Thomas Heatherwick
Heatherwick Studio




Grand opening of iconic East Beach cafe Billed by Vogue magazine as “an architectural marvel” and attracting media attention from a host of national press, the iconic East Beach Café, designed by celebrated artist and designer Thomas Heatherwick, was officially declared open on 19 June. As well as giving Littlehampton a building of unique architectural design, the menu has been created in consultation with none other than food guru Rick Stein. Former Ritz Hotel chef David Whiteside is at the helm in the kitchen. Littlehampton Mayor Cllr. Dr James Walsh said: ‘The East Beach Café is a triumph that the town can be justly proud of. Not only is it a valuable addition to our portfolio of tourist attractions, but local residents are also enjoying both its inimitable style and superb food.’

d0079151_085291.jpgd0079151_09341.jpg



d0079151_0104746.jpg
The East Beach Cafe is a south-facing single storey building. The new Cafe is lower than the previous application and takes a long, undulating form, in consideration of the fact that the location is dominated by the horizon. The thin footprint has developed from the dual constraints of the public promenade at the front and the utilities running along the rear of the site.

The shell of the building provides both its skin and structure. It comprises a steel outer layer, which is cut at a shallow angle into a series of vertical slices. Its rippling form conjures up a wide variety of visual metaphors.



d0079151_0135696.jpgd0079151_014718.jpg
The design of the Cafe is complex and the budget for construction was small. As a result, the Heatherwick Studio loaded the complex construction towards the primary structural and waterproofing element; - the steel skin of the building. The skin of the Cafe has been prefabricated off-site and as such its construction can run in parallel to demolition and site preparatory work. Thomas Heatherwick also used the local steelwork expertise of Littlehampton Welding, who built his Paddington bridge to construct the structural shell of the building.
[PR]

by another29 | 2007-11-05 23:56 | □Architecture

studio1.1

d0079151_518660.jpg
studio1.1
Gallery

57a Redchurch Street
Shoreditich London E2 7DJ UK
T: +44 (0)20.7952.986.696

website: www.studio1-1.co.uk




Lacuna - Craig Andrews Exhibition : 2.Novenber - 2.December 2007 / Show at Studio 1.1 / London, UK
d0079151_5165878.jpg
Studio 1.1 is very pleased to present Craig Andrews in his first solo show.
On initial viewing his work, both in photography and film, might seem to almost perversely contradict its medium - the photographs draw out time, extending the moment, while the videos defy sequential narrative, refusing to resolve themselves. Embedded in the photographs is far more time, and in the video work as gradually becomes apparent far less, than there should be. Andrews rigorously fixes and un-fixes images in order to register duration, invisibility and absence, allowing time to saturate the photographs and dissipate in the video work.

In the dead of night Andrews forensically records the overlooked and obscured, searching for subject matter where there appears to be none. Using long exposure times far away from man-made light sources, he sets up his camera to retrieve the overlooked and present temporal conflations from that apparently eventless world. These trees, these colours are invisible to us and can only be revealed in the darkroom through a process that conjure these unearthly images from the night.n the video work time becomes un-hooked, the moment indefinitely lengthened. Split-second disregarded sequences from TV movies are dissected and reassembled, held up for our re-examination: establishing shots that refuse to dissolve into action are kept scintillating on the edge of vision, the actor waiting, like us, somewhere outside the frame. These non-privileged moments, like the colours and locations recaptured from the night, allow us to take our time, absorbing and reflecting, echoing the time spent behind the camera, in the darkroom, or working in the edit suite.
d0079151_5155040.jpgd0079151_524472.jpg
[PR]

by another29 | 2007-11-03 16:58 | ■Gallery

GYRE

d0079151_051263.jpg
GYRE Omotesando
Shopping Centre
2007 Tokyo,Japan

5-10-1 Jingumae Shibuya-ku Tokyo
150-0001 Japan
T +81.(0)3.3498.6990

open
11:00 - 20:00[shop]
11:00 - 24:00[food]

website: gyre-omotesando.com

Architect: MVRDV / Netherlands




Official opening GYRE Shopping Center November 1st, the Gyre Shopping Center in Tokyo – one of the latest realizations of MVRDV – will officially be opened. After the Matsudai Cultural Village Center, Niigata (2002), the Gyre is MVRDV’s second building in Japan and the first realized building by a Dutch architect in Tokyo.
d0079151_0155310.jpgd0079151_016535.jpg

The luxurious shopping center - developed in close collaboration with Takenaka Corporation - is situated in the Omotesando district, one of Tokyo’s main commercial areas. Next to the big brands and ground floor tenants like Chanel and Bulgari, the building accommodates the first Asian branch of the MoMA Design Store and a large shop for Martin Margiela. On the higher levels smaller shops are situated, such as a hair dress salon, an exclusive watch shop etc. The top levels contain a series of different restaurants.
d0079151_0183530.jpgd0079151_018473.jpgd0079151_018587.jpg





d0079151_021177.jpgPiece by Piece Exhibition on display in Tokyo
On the occasion of the official opening of Gyre Shopping Centre, the Piece by Piece Exhibition which has successfully been showing in Brussels (BE) beginning of 2007 is recreated and on display in the Gyre. Piece by Piece shows 17 MVRDV projects in text, drawing, sketch models and animations. Projects included range from early projects such as Villa VPRO in Hilversum (1997) to recent projects like the competition for the Chengdu Theatre (2007). Besides, several studies such as Pig City and KM3 are projected within the exhibition space.


d0079151_0283145.jpgd0079151_0284881.jpg

d0079151_0292292.jpgd0079151_029349.jpg



d0079151_0304867.jpg

[PR]

by another29 | 2007-11-03 00:04 | □Architecture